2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Kijavították a Kossuth-szobrot
2012. október 25. csütörtök 13:38
A gyergyói emberre, de az is lehet, hogy ez a székelyekre úgy általában igaz, hamar észreveszi a hibát. Ezzel talán nincs is probléma. Ugyancsak vidékünkön jellemzõ szokás a gúnynevek ragasztása: személyre, közösségre, településre, tulajdonképpen bármire. Így esett meg, hogy a Gyergyószentmiklóson állított Kossuth Lajos szobrot, három éve Zöldlajiként emlegetik a helybeliek.
Bővebben...
Folytatják a Szent Miklós templom restaurálását
2012. október 25. csütörtök 13:36
1756-ban épült a Szent Miklós római katolikus templom Gyergyószentmiklóson. Az azóta eltelt 254 év alatt több átalakításon is átesett, kibõvítették a kapuépülettel, adományokból kicserélték a padlót, a padokat, a torony új bádogot kapott, felújították az orgonát, oltárokat állítottak.
Bővebben...
Október 6.
2012. október 25. csütörtök 13:35
A világosi fegyverletétellel véget ért az 1848–49-es szabadságharc, a császári haditörvényszék ítélete alapján, Aradon ezen a napon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét. A vértanúkra emlékezni gyûltek össze október 6-án a gyergyószentmiklósi római katolikus temetõben.
Bővebben...
Sok jó ember él Gyergyószentmiklóson
2012. október 25. csütörtök 13:34
Elekes Erika központvezetõ, a Gyergyószentmiklósi Ápoló- és Gondozóközpont ügyintézõje május óta a Kárpátok utcában, az egykor a szülészetnek, szemészetnek és gyermekosztálynak is helyet adó épület elsõ emeletén kapott helyet az otthon lakóinak, akik a régi épület átalakítása, az új építése miatt fedél nélkül maradtak május végétõl.
Bővebben...
Hívni kell a helyi rendôrséget
2012. október 25. csütörtök 13:33
A gyergyószentmiklósi helyi rendõrség október 1-tõl napi 24 órás ügyelettel dolgozik. Míg korábban délután 6 és reggel 7 óra között dolgoztak, ez október 1-tõl megváltozott, a lakosság közbiztonságának javítása érdekében, illetve a város belsõ rendjének védelme, megõrzése, a szabályok betartásának ellenõrzése és a megfelelõ büntetések kirovása érdekében is.
Bővebben...
Szelektív hulladéktárolók Gyergyószentmiklóson is
2012. október 25. csütörtök 13:26
Ön tudta, hogy egy tonna papír újrahasznosításával 17 fát lehet megmenteni? Hogy a cellulóz csak négy ciklus után használódik el, ami azt jelenti, hogy 4 alkalommal újrahasznosítható?
Bővebben...
Városgazdálkodási Közszolgálat - új osztályvezető
2012. október 25. csütörtök 13:23
Bíró Boér Attila lett a Városgazdálkodási Közszolgálat Osztályának vezetõje. A versenyvizsga kiírásakor megfogalmazott feladatkörök betöltésére: a mellékgazdaság, illetve a városi kertészet tevékenységének koordinálására, a közterületeken folyó karbantartási munkálatokhoz szükséges eszközök beszerzésére, az itt történõ munkálatok felügyeletére, az árajánlatok kérésére, a különbözõ háttérmunkák, elszámolások végzésére õt találta legalkalmasabbnak az önkormányzat.
Bővebben...
Gyergyószentmiklós Városi Könyvtár
2012. október 22. hétfő 12:55
A Gyergyószentmiklós Városi Könyvtár menedzseri állására hirdetett pályázat elbírálása megtörtént.
A pályázók szóbeli vizsgája alapjan a pályázat nyertese Keresztes Csongor lett.
Az eredményhirdetés megtekinthető a www.gyergyoszentmiklos.ro/hu/dokumentumtar/ Hírdetések mappájában.
Figura Studió Színház menedzseri állása
2012. október 19. péntek 17:02
A Figura Studió Színház menedzseri állására hirdetett pályázat elbírálása megtörtént.
A pályázók szóbeli vizsgája alapjan a pályázat nyertese Czegő Csongor lett.
Az eredményhirdetés megtekinthető a www.gyergyoszentmiklos.ro/hu/dokumentumtar/ Hírdetések mappájában.
Gyílkostó szennyvíztisztító, vízbefogó és tisztító állomás villamos hálózatra való csatlakoztatása
2012. október 19. péntek 12:47
Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város értesíti az érintett nyílvánosságot, hogy a Gyilkostó település belterületén (1709, 52711 és 3082 kataszteri szémmal ellátott telkeken) megvalósítandó "Szennyvíztisztító állomás villamos hálózatra való csatlakoztatása" valamint a "Vízbefogó és tisztító állomás villamos hálózatra való csatlakoztatása" című terveire vonatkozóan a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség eseti elbírálás nyomán 2012 október 16-án döntést hozott (nem szükséges a környezti hatástanulmány és a természetvédelmi hatásfelmérés elkészítése)
A döntés tervezete, valamint az ezt megalapozó érvek megtekinthetők a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, valamint a http://apmhr.anpm.ro internetes oldalon.
Az érintettek a döntéstervezetre vonatkozó észrevételeket/megjegyzéseket a hírdetés megjelenésétől számított 5 napon belül (.....-ig) nyújthatnak be a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez. Tel. 0266-371313; FAx. 0266-310041, email cím: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

A hírdetmény megtalálható a www.gyergyoszentmiklos.ro/hu/dokumentumtar/hirdetesek/ között (decizia APM Harghita)
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 601 - 630 / 1840