2018. szeptember 20., csütörtök - Friderika
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Bérelhető faházak az adventi vásárra
2012. december 10. hétfő 10:30
Gyergyószentmiklóson idén is tartanak adventi vásárt, kilenc faház bérlésére jelentkezhetnek az érdeklődők, akik az ünneppel kapcsolatos portékáikat szeretnék árusítani.
Bővebben...
Gyergyószentmiklóson is kiválthatók a helyszínrajzok
2012. december 10. hétfő 10:26
A víz- és csatornarendszerhez való csatlakozáshoz szükséges hivatalos OCP pecséttel ellátott helyszínrajzért nem kell Csíkszeredába menniük az érintetteknek, hisz ezentúl a Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal Urbanisztikai osztálya adja ki.
Bővebben...
50 év után letette a földi kürtöt Kolumbán István
2012. november 16. péntek 10:54
Hány esztendő is telt el az ötvenes évek elejétől? Azóta alig volt olyan ünnepi rendezvény, ahol fel ne csendült volna a tekerőpataki fúvósok – mára a Harsona nevet viselő – szép muzsikája. Az élen haladva egy kürtös vezette a rézbandát, amit, bevallom, én mindig irigykedve néztem, miután a városnak megszűnt a maga fúvószenekara, amit gyermekkoromban még oly szívesen hallgattam, néztem, ahogy a nyírfapagonyban muzsikál, tagjai pedig egy-egy korty sör erejéig tartanak csak szünetet.
Bővebben...
Állásvadászat
2012. november 16. péntek 10:49
Nyolcvan munkanélküli sietett a Korona-terembe kedd délelőtt a Veco-Rom munkaerő-közvetítő iroda által tartott állásbörzére egy munkalehetőség reményében. A harmadik alkalommal megszervezett börzén 18 álláslehetőség közül válogathattak az érdeklődők.
Bővebben...
A villamosságiaktól tudtuk meg
2012. november 16. péntek 10:28
Villanyszolgáltatással kapcsolatos olvasói kérdések nyomában fordultunk Deák Lászlóhoz, a helyi Kereskedelmi Kirendeltség igazgatójához.
Bővebben...
Vitézek, mi lehet?
2012. november 16. péntek 10:22
Szombaton délben nem dőlt meg nézőrekord, de jól szórakozott és akár tanulhatott az, aki a Caritas kertjében a Csabafiak Hagyományőrző Egyesület által szervezett haditornát választotta az idő múlatására, ez alkalommal a régi idők felidézésére is.
Bővebben...
Egy polgári lakás száz évvel ezelôtt
2012. november 16. péntek 10:12
Békebeli otthonok – polgári lakáskultúra a Székelyföldön a 19–20. század fordulóján címmel nyílt időszakos kiállítás október 25-én, a Tarisznyás Márton Múzeumban. Impozáns bútorok, díszes étkészletek, gyönyörűen kidolgozott kézimunkák, olajfestmények, viseletek és egyéb, a gazdagságot sejtető kiegészítők, használati tárgyak fogadják az odalátogatókat.
Bővebben...
Új munkakör, régi rendszer
2012. november 16. péntek 10:05
A gyergyószentmiklósi kórház vezetőtanácsának döntése nyomán a kórházban megszüntettek egy állást és egy másikat hoztak létre. Egy hónapja hirdették meg az új, orvosigazgatói állást, egy személy jelentkezett a versenyvizsgára – feltétele volt az, hogy a jelentkező rendelkezzen egészségügyi menedzseri szakképesítéssel. György Ilona asszisztens igazgatói tisztségét szüntették meg. A továbbiakban dr. György Piroska orvosigazgató, az intézmény orvosszakmai tevékenysége vonatkozásában látja el a hatáskörébe utalt feladatokat – tudtuk meg dr. Jeszenszky Géza főorvostól, a Gyergyószentmiklósi Municípiumi Kórház igazgatójától.
Bővebben...
Terítéken a szociális és ifjúsági lakások fűtésügye
2012. november 16. péntek 10:03
Döntött a tanács az október 31-i ülésén a municípiumi kórház szervezeti felépítését, a Figura Stúdió Színház és a városi könyvtár új igazgatóinak kinevezését illetõen. Továbbá megvitatták a szociális és az ifjúsági lakások (ANL) fûtésrendszerének átadását az E-Star Kft. szolgáltató kezelésébe.
Bővebben...
Gyertyafényes emlékezés
2012. november 16. péntek 09:59
Mint minden évben, idén is kilátogatunk szeretteink sírjához, virágot helyezünk rá. Halottak napján megemlékezünk.
Bővebben...
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 541 - 560 / 1807