2019. március 26., kedd - Emánuel
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Nem növelik az adókat 2013-ban
2013. január 07. hétfő 08:51
A decemberi tanácsülés keretében határozták meg a következő évre vonatkozó adók és illetékek mértékét. Mint kiderült, a lakosoknak 2013-ban sem kell többet fizetniük. A sárga rendszámú gépjárművekkel kapcsolatban a törvény által meghatározott minimumot alkalmazzák. A képviselő-testület egy irányárat határozott meg a város tulajdonában levő területek, épületek bérbeadására.
Bővebben...
Tisztelt városlakók, kedves lakóközösség, szeretett szentmiklósiak!
2013. január 07. hétfő 08:14
Ha most, év végén visszatekintek az elmúlt esztendőre, akkor azt kell megállapítanom, hogy egy városvezetésnek az infrastrukturális beruházások mellett igen nagy szerep jut a közösségformálás terén is. Azok, akik részt vettek júliusban a csárdásrekordon, és a több mint kétezer-háromszázas székelyruhás forgatagban együtt táncoltak a főtéren, azok talán értik, érzik, hogy miről beszélek.
Bővebben...
Szavazás
2013. január 05. szombat 12:17
Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város területén található, a sportpályát határoló fal külső oldalára szánt egyedi falfestés megtervezésére és kivitelezésére kiirt pályázatra készült panoráma tervezetek
Bővebben...
III. Íjászvetélkedő Gyergyószentmiklóson
2012. december 17. hétfő 20:17
Harmadik alkalommal szervez a Gyergyószentmiklósi Baranta Egyesület íjászversenyt. Egész Erdélyből vártak versenyzőket, végül 21 versenyző mérte össze tudását: Székelykeresztúrról, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából és Gyergyószentmiklósról.
Bővebben...
Olvasóink véleménye a hajléktalanokról
2012. december 17. hétfő 20:12
Október hónap negyedik számában arról kérdeztük Önöket, mi a véleményük a város hajléktalanjairól.
Bővebben...
Hajléktalanok
2012. december 17. hétfő 20:06
Egy népszerű dal úgy tartja: ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja halványabban ég. Pedig az év 365 napján szüksége van erre a lángra.
Bővebben...
Gyertyák, reménységfények Gyergyószentmiklóson
2012. december 17. hétfő 19:54
A szeretet határtalansága, gyertyák, kopogtatók, adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, szorgos kezek munkája és gazdag ötletek kivitelezése jellemezte a vasárnapi adventi vásárt, amit hagyományosan a Szent Miklós plébániatemplom cintermében és a Szent István templom melletti parkban tartottak. Idősebbek, felnőttek, főleg lányok és asszonyok, de fiúk is kivették részüket az ajándéktárgyak elkészítéséből, lelki csoportok tagjai épp úgy, mint iskolai osztályközösségek.
Bővebben...
Ünnepi dísztárgyakból édesség
2012. december 17. hétfő 19:51
A Pro Terra Alapítvány által szervezett Együtt kézműveskedni jó projekt keretében több mint negyven 9–12 osztályos fiatal, közösen a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi Szent Anna Ifjúsági Otthona lakóival, természetes anyagból készített karácsonyi díszeket az adventi vásárra. Az eladott portékák árából finomságok készítéséhez vásárolnak alapanyagot.
Bővebben...
Adventi koszorú ajándékba
2012. december 17. hétfő 19:44
A Vaskertes általános iskola diákjainak, szüleiknek és pedagógusainak összefogása eredményeként húsz saját készítésű adventi koszorút nyújthattak át a Gyergyószentmiklósi Ápoló- és Gondozóközpont lakóinak csütörtökön. A már hagyományosnak számító megmozdulás célja, egy kis örömet vinni az idős, magányos beteg embereknek karácsony előtt.
Bővebben...
Ünnepre készülve
2012. december 17. hétfő 19:40
A Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár kézművesnapot szervezett, amely keretében origami technikával Mikulást, karácsonyfát készítettek a gyerekek. Együtt készültek a közelgő ünnepekre.
Bővebben...
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 541 - 560 / 1834