2020. január 28., kedd - Károly, Karola
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Költők, írók, kiadók találkozói
2013. február 19. kedd 12:30
Az idei magyar kultúra napját egyhetes rendezvénysorozattal köszöntötték megyénkben. Főszerepet az író-olvasó találkozók kaptak. Kedden Gyergyócsomafalván és Gyergyószentmiklóson a Tarisznyás Márton Múzeumban találkozhattak. Albert Ildikó: Örökzöld Tabuk, Ambrus Tünde: Székely falu-tízesek és Balázs Lajos: Rituális szimbólumok a székely-magyar jelképkultúra világából című munkáit ismerhették meg.
Bővebben...
Dr. Panigay Róbert apadhatatlan mesélôkedve
2013. február 19. kedd 12:23
Januárban a bőség zavara jellemezte a gyergyószentmiklósi irodalmi kör tevékenységét. Az F&F International Kft. Kiadó és Nyomda gondozásában megjelent Találkozások III. gyűjteményes kötet mintha új lelket öntött volna a kis közösségbe. A januári harmadik összejövetelt a magyar kultúra napja tiszteletére szervezték a könyvtárban, s ha ünnep, legyen ünnep alapon, újabb, Gyergyószentmiklóson, ezúttal a Mark House Kft-nél gondozott könyvvel köszöntötték a Himnusz születését és az olvasókat.
Bővebben...
Elzárják a közcsapot
2013. február 19. kedd 11:33
Amint arról beszámoltunk, Mezei János polgármester arra kérte a közüzemek vezetőjét, szólítsák fel a roma telepen élőket, hogy fizessék ki az eddig elhasznált víz díját, s ha nem fizetnek, zárják le a közcsapokat.
Bővebben...
Értelme volt a tanácskozásnak
2013. február 19. kedd 11:31
Egy hét után már érződik a téglagyári és Kárpátok utcai cigányok némelyikének viselkedésén, hogy komolyan vette a figyelmeztetést, amely szerint csak rajtuk múlik immár, hogy békében élnek vagy sem a gyergyószentmiklósiakkal.
Bővebben...
Még mindig osztják az élelmiszercsomagokat
2013. február 19. kedd 11:25
Nemrég átköltöztették a még megmaradt európai uniós élelmiszercsomagokat a Kárpátok utca 5. szám alatt található szociális irodába.
Bővebben...
Megszületett a testvérkapcsolat Somorja és Gyergyószentmiklós között
2013. február 19. kedd 11:12
Egy Gyergyószentmiklóst képviselő csoport látogatott Somorjára január 24-én, hogy a dísztanácsülés során már jelzett testvérvárosi kapcsolatnak hivatalos formát adjanak. Mezei János polgármester és Bárdos Gábor somorjai polgármester aláírták a papírokat, letették az esküt, így a szlovákiai település hivatalosan testvérváros lett.
Bővebben...
Kutyaszánhajtás a Gyilkos-tón
2013. február 19. kedd 11:05
Az egész ország területéről érkeznek versenyzők január 19–20-án a Forfun Egyesület, a gyergyói EKE illetve a gyergyószentmiklósi önkormányzat által harmadik alkalommal megszervezett kutyaszánhúzó-versenyre Gyilkos-tóra. Az egyre fejlődő rendezvény nagyszerű lehetőség a téli turizmus fellendítésére, idén ízelítőként néhány csapat a városban is tart egy bemutatót.
Bővebben...
Wass Albert-emlékest és kivizsgálás
2013. február 19. kedd 10:49
Rendkívül serények lettek egyesek a Wass Albert születése napján Gyergyószentmiklóson szervezett megemlékezés kapcsán. A módszer a ’89 előtti szokások visszatérését jelzi, amit meg is értünk, hiszen felénk rendszerváltásról aligha szólhatunk, arról pedig egyáltalán, hogy azok a nemzetféltő beidegződések, amelyekkel egyre gyakrabban találkozunk, veszítettek volna erejükből az európai demokratikus gyakorlatok hatására.
Bővebben...
Székelyek a Budapest-Bamako ralin
2013. február 19. kedd 10:17
Gyergyószentmiklósról is indul egy hatfős csapat a január 23-án rajtoló Budapest–Bamako ralin. Lukács Lehel és Kastal László hegyimentők, Benedek Tibor autószerelő, Sándor Pongrác és Páll László vállalkozók, Zsigmond Attila média- és telekommunikációs szakember speciálisan átépített terepjárókkal indulnak a versenyen.
Bővebben...
Testvérváros lesz Somorja
2013. február 19. kedd 10:15
Hamarosan a felvidéki Somorjával alakít ki testvérvárosi kapcsolatot Gyergyószentmiklós. Ezért február első hetében egy bizottság látogat el Csallóköz középkori kereskedelmi központjába, hogy felvegyék a kapcsolatot az ott élőkkel – tájékoztatott Mezei János polgármester.
Bővebben...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 511 - 540 / 1840