2018. április 20., péntek - Tivadar
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Fiatalos lendülettel újabb rendezvények
2013. február 19. kedd 13:13
Az Ifitéka a következő hónapokban sem hagyja unatkozni a gyergyói fiatalságot, több rendezvénnyel készül. Nemsokára a tavalyi Ifinapokról készült filmet tekinthetik meg az érdeklődők, idén is lesz Iskoláink tehetségei rendezvény, de a Betegek Világnapja és a Föld Órája alkalmával is terveznek megmozdulást.
Bővebben...
Gyűlés a Gyilkos-tó megmentésére
2013. február 19. kedd 13:08
Amennyiben a Gyilkos-tó eliszapolási folyamatát nem állítják meg időben, a korábban végzett tanulmányok előrejelzése szerint, közel fél évszázad múlva teljesen eltűnhet a tó vize. A hatvanas években épült gátak elavultak, amelyek felújításának kiemelt fontosságot tulajdonítanak.
Bővebben...
2013-as évre tervezett beruházások
2013. február 19. kedd 13:05
Az idei költségvetés még nem készült el, de már megvannak az elsőbbséget élvező beruházások Gyergyószentmiklóson. A tervek között első helyen szerepel a város infrastruktúrájának fejlesztése, a korábban megkezdett munkálatok befejezése, illetve a költségvetés függvényében új munkálatok elindítása. A továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetnek a város turizmusára. A beruházások nagy részét pályázati forrásból szeretnék megvalósítani.
Bővebben...
Téli Vagánykodás II. - Havon, jégen, napsütésben
2013. február 19. kedd 12:59
Nagy érdeklődés közepette került megrendezésre január 27-én, vasárnap a Hexan Motorsport Egyesület által szervezett II. Téli Vagánykodás elnevezésű járműverseny. A gyergyószentmiklósi lovaspálya területén kialakított autóspályát mintegy kétezer ember vette körül nézőként a nap során.
Bővebben...
Budapest-Bamakó rali - A legnagyobb rendben!
2013. február 19. kedd 12:53
Örömmel olvasunk minden hírt, amit immár Marokkó vadregényes, helyenként kietlen tájainak útjain hajtó barátainktól, barátainkról hallunk. Sikerült versenypontokat is begyűjteniük, ami külön öröm.
Bővebben...
A tanulási zavarokról
2013. február 19. kedd 12:45
A Szent István római katolikus plébánián elindított előadássorozat, a Belső iránytű idei első előadása a Baj van a gyerekemmel? Küzdelem a tanulási nehézséggel címet viselte. Terza Melánia pszichológus és gyógypedagógus gondolatébresztő előadását követően, beszélgetés keretében személyes tapasztalatait osztotta meg a hallgatóság, szó esett az oktatási rendszer hiányosságairól is.
Bővebben...
Idén is színes programot kínál a Művelődési Központ
2013. február 19. kedd 12:38
A 2013-as évben a már megszokott programok mellett újabbakra is számíthatnak a gyergyószentmiklósiak. Idén a nyári programokat összekapcsolják, ennek részeként először szerveznek Székely mustrát.
Bővebben...
Csomafalván is ünnepeltek
2013. február 19. kedd 12:33
A magyar kultúra napja alkalmával hármas könyvbemutatóval ünnepeltek Csomafalván január 29-én, kedden. Az érdeklődők Albert Ildikó Örökzöld tabuk, Ambrus Tünde Székely falu tízesek, illetve Balázs Lajos Rituális szimbólumok című könyvével ismerkedhettek.
Bővebben...
Költők, írók, kiadók találkozói
2013. február 19. kedd 12:30
Az idei magyar kultúra napját egyhetes rendezvénysorozattal köszöntötték megyénkben. Főszerepet az író-olvasó találkozók kaptak. Kedden Gyergyócsomafalván és Gyergyószentmiklóson a Tarisznyás Márton Múzeumban találkozhattak. Albert Ildikó: Örökzöld Tabuk, Ambrus Tünde: Székely falu-tízesek és Balázs Lajos: Rituális szimbólumok a székely-magyar jelképkultúra világából című munkáit ismerhették meg.
Bővebben...
Dr. Panigay Róbert apadhatatlan mesélôkedve
2013. február 19. kedd 12:23
Januárban a bőség zavara jellemezte a gyergyószentmiklósi irodalmi kör tevékenységét. Az F&F International Kft. Kiadó és Nyomda gondozásában megjelent Találkozások III. gyűjteményes kötet mintha új lelket öntött volna a kis közösségbe. A januári harmadik összejövetelt a magyar kultúra napja tiszteletére szervezték a könyvtárban, s ha ünnep, legyen ünnep alapon, újabb, Gyergyószentmiklóson, ezúttal a Mark House Kft-nél gondozott könyvvel köszöntötték a Himnusz születését és az olvasókat.
Bővebben...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 451 - 480 / 1788