2019. március 25., hétfő - Irén, Irisz
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
A székelyek Munkácsyja Gyergyóban
2009. július 01. szerda 08:56
Gyergyószentmiklósra érkezett a Székely Nemzeti Múzeum egyik legértékesebb gyűjteménye. A székelyek Munkácsyjának nevezett Gyárfás Jenő (1857–1925) munkáiból megnyílt kiállítás szeptember ötödikéig a hét minden napján megtekinthető a Tarisznyás Márton Múzeumban.
Bővebben...
Megvásárolná a Monturistot a gyergyószentmiklósi önkormányzat
2009. június 24. szerda 07:59
Újabb fejlemények láttak napvilágot a Monturist Kft. helyzetével kapcsolatosan: a résztulajdonos gyergyószentmiklósi önkormányzat a cég összes részvényének a felvásárolásán munkálkodik. Ennek érdekében értékbecslőket hívtak a városba, akik felmérik a többségi tulajdonos vagyonát, majd következnek a felvásárolásra tett intézkedések.
Bővebben...
A polgármester nem kívánja politikai síkra terelni a fűtés-kérdés megoldását
2009. június 24. szerda 07:56
A városvezetés nem kívánja politikai síkra vinni a távhőszolgáltatási rendszer felújításának kérdését – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Mezei János polgármester. Értékelése szerint a pénteki lakossági fórum szervezői, vagyis az RMDSZ városi szervezete ilyen irányba próbálja kiélezni a helyzet. A város első embere viszont pénzügyi és szakmai elemzésekre hivatkozva továbbra is egy befektető bevonásával látja a probléma megoldását.
Bővebben...
A gyilkostói ügyvezető cáfolja a vádakat
2009. június 24. szerda 07:54
Cáfolta a Gyilkostó üdülőtelepen standokat működtető vállalkozók vádjait Virág Zsolt, a Budapest V. kerület Lipótváros és Gyergyószentmiklós önkormányzatának közös tulajdonában levő Monturist Kft. ügyvezetője. Amint arról tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, a 18 gyilkostói vállalkozó lapunknak úgy nyilatkozott, Virág zsarolja, fenyegeti őket, illetve a bérleti díjként, szemétilletékként begyűjtött pénzösszegekről nem minden esetben állít ki számlát és nyugtát.
Bővebben...
Nem indul a Progym a MOL Ligában
2009. június 24. szerda 07:48
A Progym-Hargita Gyöngye vezérkara hosszas mérlegelést követően arra az elhatározásra jutott, hogy hivatalosan visszavonja a leadott nevezését a MOL Liga küzdelmeire. Ennek következményeként visszalép a közös román-magyar liga 2009/2010-es küzdelmeitől.
Bővebben...
Botrányszagú vádaskodások Gyilkostón
2009. június 22. hétfő 21:52
Törvénytelenségek sorozata, korrupció, zsarolás – ez csak néhány vád azok közül, melyekkel a Monturist Kft.-től területet bérlő vállalkozók a cég igazgatóját illetik. Szerintük a Gyilkos-tó partján lévő ingatlanok ügykezelését végző vállalat vezetője, Virág Zsolt nem adott számlát a befizetett illetékekre, és fenyegeti is őket. Az igazgató viszont a vádakat rágalmazásnak tartja, és a Monturist cégben részvényeket birtokló gyergyószentmiklósi önkormányzat is a helyzet mielőbbi tisztázását ígéri.
Bővebben...
Támogassuk, hogy mihamarabb használható legyen a .sic!
2009. június 10. szerda 08:15
.SIC domainMától aláírásával támogathatja a .sic legfelső szintű tartománynevet (doméniumnevet). Aki EZEN a honlapcímen feliratkozik, hozzájárulhat ahhoz, hogy Székelyföld önálló kulturális és földrajzi identitása a világhálón is megjelenjen.
Bővebben...
Összefogtak a Csíky-kert felújítása érdekében
2009. június 08. hétfő 09:05
Több intézmény összefogása révén állították helyre a több mint százéves, Csíky-kert néven közismert dendrológiai parkot Gyergyószentmiklóson. A Naturland Alapítvány, a BBTE Gyergyószentmiklósra kihelyezett földrajz-idegenforgalom tagozata és a Benedek Tanulmányi Ház együttműködése révén, a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia közös pályázati kiírásán nyert összegből, illetve a helyi vállalkozók anyagi támogatásával sikerült felújítani a két eliszaposodott forrást, kijavítottak egy sétányt, padokat, ugyanakkor szemeteskosarakat helyeztek el az elmúlt század elején létesített, 16 hektáros parkban.
Bővebben...
Elbukott gyergyói pályázat
2009. június 08. hétfő 08:58
Elutasította a Gyergyószentmiklós nagymértékű átalakítását célzó pályázatot a központi régió fejlesztési ügynöksége. A város darabokra bontotta a projektet és újra próbálkozik. A pályázat május 25-én átment az első elbíráláson, azonban rögtön másnap már az elutasítást közölték az illetékesek.
Bővebben...
Útjavítást célzó pályázat leadását hagyta jóvá a képviselőtestület
2009. június 05. péntek 08:32
Nem sikerült pénzt nyernie Gyergyószentmiklósnak a sokat hangoztatott Integrált városfejlesztési stratégia megvalósítására. A pályázat az első elbíráláson sem ment át. Ma délelőtt a tanácstestület rendkívüli ülésre gyűlt össze, hogy egy másik, útjavítást célzó pályázat leadását hagyja jóvá.
Bővebben...
<< Első < Előző 61 62 Következő > Utolsó >>

Találatok 1801 - 1830 / 1834