2019. január 16., szerda - Gusztáv
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
EKE túra
2009. május 11. hétfő 23:00

Az EKE gyergyószentmiklósi szervezete vasárnap, május 10.-én gyalogtúrát szervezett az Alsósófalva  -  Siklód  -  Siklódi-kõ  - Küsmödi-kõ útvonalon. A résztvevõk Sófalváig és vissza autóbusszal utaztak, a túravonalon pedig Simó Ádám túravezetõ részletes tájékoztatását hallhatták.

Bővebben...
Románia trónörököse Gyergyószentmiklóson
2009. május 11. hétfő 08:16

Mezei János polgármester, Lázár Zoltán alpolgármester és Gyergyószentmiklós megyei jogú város helyi képviselõi április 30.-án fogadták Õ Királyi Felsége Radu Hohenzollern-Veringen Duda herceg, trónörököst.

Bővebben...
Anyák napja ünnepség
2009. május 11. hétfő 08:13

A Lorántffy Zsuzsanna Nõegylet április 28.-án 16 órai kezdettel Anyák-napi megemlékezést tartott a Gábor Áron utcai székházában. Az év minden napján szorgoskodó asszonyok sokoldalú karitatív, egyházi, kulturális munkájának elismerését mintegy fokozta a Portik-Hegyi Kelemen fõesperes megtisztelõ jelenléte és üdvözlete. Az ünnepségen a „Gránátalma” Kézimunkakör és az Ethnographia Gyergyóiensis meghívottjai is jelen voltak.

Az M2 Televízió Gyergyószentmiklóson
2009. május 11. hétfő 08:13

Az M2 Televízió egyik forgatócsoportja április 27. – 29.-én Gyergyószentmiklóson és környékén a helyi nevezetességek után kutatva több helyszínen is készítettek felvételeket. A gyergyói kisváros érdekességeit sokoldalúan bemutató film nyolc különbözõ területet ölelt fel.

Bővebben...
Régészeti feltárásokat tervez a gyergyószentmiklósi múzeum
2009. május 07. csütörtök 09:24
Meglehetősen szűkös költségvetésből gazdálkodik idén a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum, emiatt számos év eleji terv megvalósítása várat még magára – fejtette ki a tegnapi sajtótájékoztatóján Csergő Tibor múzeumigazgató, hozzáfűzve, hogy a pénztelenség ellenére sikerként könyveli el a márciusban megnyitott 1848–49-es szabadságharc ereklyéi témájú kiállítást, amelynek eddig több mint ezer látogatója volt.
Bővebben...
Tízéves a gyergyószentmiklósi Harmónia Alapítvány
2009. május 07. csütörtök 06:19
„Tánc és zene, óvodások, tinédzserek és felnőttek együtt. Tátika-show, karácsonyi turnék, látogatások árvaházakban, bálok, fesztiválok, táborok, fellépés mínusz 25 fokos hidegben és 40 fokban a tűző napon. Mindez a gyermekekkel a gyermekekért” – foglalta össze a Krónikának röviden a gyergyószentmiklósi Harmónia Alapítvány létezésének tíz évét a civil szervezet megálmodója és létrehozója, Szlávitsné Dali Erika tanítónő.
Bővebben...
Cseres Tibor-napok kórustalálkozóval
2009. április 30. csütörtök 07:04
„Eljöttünk mind, zengjen az ének/ Isten áldását hintse ránk!” – énekelte Páll Ibolya gyergyószentmiklósi karnagy vezényletével az a közel kétszáz gyerekkórista, akik a gyergyóremetei Cseres Tibor-napok keretében szervezett Domokos Pál Péter kórustalálkozóra érkeztek.
Bővebben...
Magyar gépészek találkoztak Gyergyószentmiklóson
2009. április 30. csütörtök 07:02
Több mint száz résztvevő érkezett a Kárpát-medence minden régiójából a Gyergyószentmiklóson szervezett 17. Nemzetközi Gépészeti Találkozóra. Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) szervezésében múlt hét végén lezajlott rendezvény első napján a résztvevők kiránduláson vettek részt, melynek során megtekintették a Gyilkos-tót és a Békás-szorost, illetve megnézték a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyt és a gyergyóditrói templomot.
Bővebben...
Elloptak egy gyergyói buszt Olaszországban
2009. április 22. szerda 08:20
Gyergyószentmiklósi és gyöngyösi kirándulók autóbuszát lovasították meg Velence közelében, nagypéntek éjszakáján. A húsvétra Olaszországba látogató turisták a járműben hagyott értékeiknek, csomagjaiknak is búcsút mondhattak.
Bővebben...
Közömbös a gyergyószentmiklósi lakosság a takarítási akció iránt
2009. április 22. szerda 08:13
„A takarítást a húsvét utáni időszakban is folytatjuk, de addig is, felszólítás nélkül mindenki takarítson a portája, illetve a tömbháza körül”  – jelentette ki Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester utóbbi sajtótájékoztatóján, nehezményezve a város lakosságának közömbös magatartását a polgármesteri hivatal által kezdeményezett takarítási akció kapcsán.
Bővebben...
<< Első < Előző 61 Következő > Utolsó >>

Találatok 1801 - 1819 / 1819