2019. június 27., csütörtök - László
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Megoldódik a fűtésprobléma Gyergyószentmiklóson?
2009. augusztus 18. kedd 08:49
Versenytárgyalás nélkül, a magyarországi törzstőkéjű, de Gyergyószentmiklóson bejegyzett Thermoenergy Kft. részvényei 80 százalékának megvásárlásával szerezte meg a szintén magyarországi Regionális Fejlesztési Vállalat (RFV) Nyrt. a gyergyószentmiklósi távhőszolgáltatás és fűtéshálózat korszerűsítésének jogát. Ezt megelőzően a Hargita megyei város fűtéshálózatának korszerűsítése többször terítékre került a helyi tanács ülésein, a lehetséges változatok között szerepelt a Pál Árpád képviselő által javasolt, pályázati úton, kormánypénzből történő rehabilitációs program is.
Bővebben...
I. Kokojza Fesztivál - 2009. augusztus 15-16.
2009. augusztus 07. péntek 10:12
2009 augusztus 15-16-án kerül megrendezésre az 1. Kokojza Fesztivál a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal szervezésében.
Mindenkit szeretettel várunk a helyszínen: a gyergyószentmiklósi focipályán! A BELÉPÉS DÍJTALAN!
Bővebben...
A polgármester válasza Pál Árpádnak
2009. július 15. szerda 15:37
Pál Árpád képviselõ úrnak
helyben

Tisztelt képviselõ úr, kedves Árpád!
Leveledet, amiben azt kéred, hogy a városi képviselõtestület adjon neked megbízást, hogy a városi fûtésrendszer felújításának az ügyében eljárhass, megkaptam. Mint jól tudod, ez a kérdés számomra is kiemelt fontossággal bír, nem véletlen kértelek fel tavaly nyáron arra, hogy személyes tanácsadómként kizárólag ezzel foglalkozz.

Bővebben...
Pál Árpád levele az önkormányzathoz
2009. július 15. szerda 15:35

Gyergyószentmiklós Megyejogú Város Önkormányzatához

                                                      

Mezei János Polgármester Úr figyelmébe

  

Tisztelt Polgármester Úr!

 

A közösségünkért vállalt felelősség kötelez, hogy döntéseink következménye ne csak pillanatnyi megoldásokat eredményezzen, hanem hosszútávon biztosítsa számukra a kiszámítható biztonságos jövőt.

Ez a szándék és „semmi más” késztet határozott cselekvésre.


Bővebben...
A Kárpát-medencei Magyar Kórusok Találkozója
2009. július 02. csütörtök 06:23
A Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara egy csokorba gyűjtötte dalos testvéreit a Kárpát-medencéből. A magyarok összetartozását is jelzi e találkozó, melyet szombaton rendeztek meg Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke és Mezei János polgármester védnöksége alatt.
Bővebben...
A székelyek Munkácsyja Gyergyóban
2009. július 01. szerda 08:56
Gyergyószentmiklósra érkezett a Székely Nemzeti Múzeum egyik legértékesebb gyűjteménye. A székelyek Munkácsyjának nevezett Gyárfás Jenő (1857–1925) munkáiból megnyílt kiállítás szeptember ötödikéig a hét minden napján megtekinthető a Tarisznyás Márton Múzeumban.
Bővebben...
Megvásárolná a Monturistot a gyergyószentmiklósi önkormányzat
2009. június 24. szerda 07:59
Újabb fejlemények láttak napvilágot a Monturist Kft. helyzetével kapcsolatosan: a résztulajdonos gyergyószentmiklósi önkormányzat a cég összes részvényének a felvásárolásán munkálkodik. Ennek érdekében értékbecslőket hívtak a városba, akik felmérik a többségi tulajdonos vagyonát, majd következnek a felvásárolásra tett intézkedések.
Bővebben...
A polgármester nem kívánja politikai síkra terelni a fűtés-kérdés megoldását
2009. június 24. szerda 07:56
A városvezetés nem kívánja politikai síkra vinni a távhőszolgáltatási rendszer felújításának kérdését – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Mezei János polgármester. Értékelése szerint a pénteki lakossági fórum szervezői, vagyis az RMDSZ városi szervezete ilyen irányba próbálja kiélezni a helyzet. A város első embere viszont pénzügyi és szakmai elemzésekre hivatkozva továbbra is egy befektető bevonásával látja a probléma megoldását.
Bővebben...
A gyilkostói ügyvezető cáfolja a vádakat
2009. június 24. szerda 07:54
Cáfolta a Gyilkostó üdülőtelepen standokat működtető vállalkozók vádjait Virág Zsolt, a Budapest V. kerület Lipótváros és Gyergyószentmiklós önkormányzatának közös tulajdonában levő Monturist Kft. ügyvezetője. Amint arról tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, a 18 gyilkostói vállalkozó lapunknak úgy nyilatkozott, Virág zsarolja, fenyegeti őket, illetve a bérleti díjként, szemétilletékként begyűjtött pénzösszegekről nem minden esetben állít ki számlát és nyugtát.
Bővebben...
Nem indul a Progym a MOL Ligában
2009. június 24. szerda 07:48
A Progym-Hargita Gyöngye vezérkara hosszas mérlegelést követően arra az elhatározásra jutott, hogy hivatalosan visszavonja a leadott nevezését a MOL Liga küzdelmeire. Ennek következményeként visszalép a közös román-magyar liga 2009/2010-es küzdelmeitől.
Bővebben...
<< Első < Előző 61 62 Következő > Utolsó >>

Találatok 1801 - 1830 / 1839