2018. november 14., szerda - Aliz
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Tízéves a gyergyószentmiklósi Harmónia Alapítvány
2009. május 07. csütörtök 06:19
„Tánc és zene, óvodások, tinédzserek és felnőttek együtt. Tátika-show, karácsonyi turnék, látogatások árvaházakban, bálok, fesztiválok, táborok, fellépés mínusz 25 fokos hidegben és 40 fokban a tűző napon. Mindez a gyermekekkel a gyermekekért” – foglalta össze a Krónikának röviden a gyergyószentmiklósi Harmónia Alapítvány létezésének tíz évét a civil szervezet megálmodója és létrehozója, Szlávitsné Dali Erika tanítónő.
Bővebben...
Cseres Tibor-napok kórustalálkozóval
2009. április 30. csütörtök 07:04
„Eljöttünk mind, zengjen az ének/ Isten áldását hintse ránk!” – énekelte Páll Ibolya gyergyószentmiklósi karnagy vezényletével az a közel kétszáz gyerekkórista, akik a gyergyóremetei Cseres Tibor-napok keretében szervezett Domokos Pál Péter kórustalálkozóra érkeztek.
Bővebben...
Magyar gépészek találkoztak Gyergyószentmiklóson
2009. április 30. csütörtök 07:02
Több mint száz résztvevő érkezett a Kárpát-medence minden régiójából a Gyergyószentmiklóson szervezett 17. Nemzetközi Gépészeti Találkozóra. Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) szervezésében múlt hét végén lezajlott rendezvény első napján a résztvevők kiránduláson vettek részt, melynek során megtekintették a Gyilkos-tót és a Békás-szorost, illetve megnézték a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyt és a gyergyóditrói templomot.
Bővebben...
Elloptak egy gyergyói buszt Olaszországban
2009. április 22. szerda 08:20
Gyergyószentmiklósi és gyöngyösi kirándulók autóbuszát lovasították meg Velence közelében, nagypéntek éjszakáján. A húsvétra Olaszországba látogató turisták a járműben hagyott értékeiknek, csomagjaiknak is búcsút mondhattak.
Bővebben...
Közömbös a gyergyószentmiklósi lakosság a takarítási akció iránt
2009. április 22. szerda 08:13
„A takarítást a húsvét utáni időszakban is folytatjuk, de addig is, felszólítás nélkül mindenki takarítson a portája, illetve a tömbháza körül”  – jelentette ki Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester utóbbi sajtótájékoztatóján, nehezményezve a város lakosságának közömbös magatartását a polgármesteri hivatal által kezdeményezett takarítási akció kapcsán.
Bővebben...
Állami segítségre szorul Gyergyószentmiklós
2009. április 20. hétfő 08:45
Bukarestben folytatott tárgyalásokat Mezei János, a város polgármestere. A megbeszélések témáját az útjavítás és a város fűtésrendszerének korszerűsítése képezte, azonban a városvezető nem kapott teljes mértékig megnyugtató válaszokat.
Bővebben...
Hatvan ár erdő égett le a Kárhágó-dűlőben
2009. április 16. csütörtök 09:24
Közel 35 hektár kiterjedésű tarlótűz pusztított Gyergyószentmiklós Kárhágó nevű dűlőjében a hét elején gyakorlatilag azon a területen, ahol 2003 májusában 30 hektárnyi erdő vált a lángok martalékává. A tűzben elégett 60 árnyi öt évvel korábban ültetett fenyőerdő, a becsült kár értéke eléri a 2500 lejt.
Bővebben...
Székelyföldi mesemondó-palánták
2009. április 16. csütörtök 09:22
Két mesemondó „őstehetséget” fedezett fel Berecz András magyarországi mesemondó Gyergyószentmiklóson, amikor a Gépgyártó Iskolaközpont szervezésében zajló, Hargita megye szintű mesemondó verseny zsűrielnökeként járt a Székelyföldön.
Bővebben...
Ha Gyergyó, akkor gázsztori
2009. április 16. csütörtök 09:15
Nem kis felhajtással ünnepelte 2006 novemberében Gyergyószentmiklós, hogy gázláng lobbant a kazánházban. Az örömünnep helyszíne a Maros Szálló étterme volt. Ma is ugyanez a helyszín, csak a történet most másról szól: a rendőrség nyomoz gázügyben. Gázas sztori ez, le nem írt, számonkérhetetlen egyezséggel, vagy éppen olvasatlanul aláírt szerződéssel. Az egyik oldalon a Hargita Gáz Rt. áll, a másikon gyergyói vállalkozók, akik úgy érzik, átverte őket a gázszolgáltató.
Bővebben...
Testvérvárosok Idegenforgalmi Találkozója Budapest XVII. kerületében
2009. április 09. csütörtök 17:30
2009. április 3. és 5. között Gyergyószentmiklós megyei jogú várost 3 tagú küldöttség képviselte a Budapest XVII. kerületében szervezett „Testvérvárosok Idegenforgalmi Találkozója” rendezvényen. Városunk küldöttségét Lázár Zoltán alpolgármester mellett Pálfi Csaba Elõd idegenforgalmi szakreferens és Portik Csaba gyilkos-tói szállodatulajdonos képviselte.
Bővebben...
<< Első < Előző 61 Következő > Utolsó >>

Találatok 1801 - 1814 / 1814