2019. február 16., szombat - Julianna, Lilla
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Az új influenza áldozata lett egy fiatal gyergyószentmiklósi férfi
2009. december 02. szerda 08:23
Az országban már több ezer új influenzával fertőzött beteget tartanak nyílván, de a legtöbb esetben könnyű lefolyású a kór. A hivatalos adatok szerint eddig három halálos áldozata Romániában van a H1N1 vírusnak. Egyikük egy gyergyószentmiklósi fiatal férfi.
Bővebben...
Szent Miklós napi ünnepségek 2009
2009. november 23. hétfő 12:17

Bővebben...
Bővítik a templomot - A gyergyói hideget űznék ki az istenházából
2009. november 23. hétfő 11:18
2008. augusztus 20-án, Szent István Király ünnepén adták át az új gyergyószentmiklósi római katolikus templomot. Azóta eltelt egy tél, és nemsokára itt is van a következő. A tapasztalat megmutatta, a gyergyói mínusz fokokban a hideg az istenházába is beszorul. Ezért döntöttek úgy, hogy a főbejárathoz egy új előteret építenek, így próbálják kirekeszteni a hideget.
Bővebben...
Közlemény: A Magyar Polgári Párt álláspontja a referendum és az elnökválasztás tekintetében
2009. november 18. szerda 07:55
Az elnökválasztás első fordulójával egy időpontban megszervezésre kerülő, az egykamarás parlament bevezetését és a parlamenti mandátumok számának csökkentését célzó referendum tekintetében a Magyar Polgári Párt álláspontja összhangban áll a politikai keretprogramjában foglaltakkal.
Bővebben...
Közeledik a Szent Miklós Napok rendezvénysorozata
2009. november 16. hétfő 14:02
Az R-GO és a Fiesta együttesek lesznek az idei Szent Miklós Napok sztárvendégei.  A gyergyószentmiklósi városnapi rendezvénysorozat szórakoztató és kultúrális kínálata idén is bőséges lesz, annak ellenére, hogy a szokásosnál egy nappal korában végetér.
Bővebben...
Épül a gyergyószentmiklósi kutyamenhely
2009. november 16. hétfő 13:53
Megoldódni látszik a kóborkutyák sorsa Gyergyószentmiklóson. Kutyamenhely épül Gyergyószentmiklós határában. A törvényes előírások szerint létesítendő épület 40 kutya elhelyezésére lesz alkalmas. Ez ugyan még nem oldja meg a városban elszaporodott gazdátlan ebek problémáját, de mindenképp egy előrelépés az ügyben.
Bővebben...
Újra megnyilt a gyergyószentmiklósi barompiac
2009. november 16. hétfő 13:50
A Mocsár dűlőben néhány éve átadott új barompiac több hónapig zárva állt. A lókupec cigányokon kívül a nyáron senki nem kínált eladásra állatokat, most viszont egyre többen igényerlték a piac újranyítását. Szombaton ez meg is történt, gazdásra találtak az első vágásra szánt disznók is.
Bővebben...
Negyvenkét lakrészbe költözhetnek be jövőre a szociálisan hátrányos helyzetűek
2009. november 16. hétfő 13:47
Hamarosan átadásra kerülnek a Kavicsbánya utcai szociális lakások. A 2008-ban kezdett építkezés lassan a végéhez közeledik, a kivitelező cég a Szent Miklós Napok keretében adja át az épületet Gyergyószentmiklós önkormányzatának.
Bővebben...
Most már tényleg a befejezéshez közeledik a gyergyói fűtésrendszer felújítása
2009. november 12. csütörtök 18:11
November elsejére ígérték a fűtés beindítását Gyergyószentmiklóson. Az elindítás meg is történt, csak éppen a meleget a lakóknak alig negyede érezhette. Időközben újabb tíz nap telt el, a szerelési munkák szemmel láthatólag folyamatosan zajlanak. Most már a politikusok, és cégvezetők után végre a szakemberek is végső időpontot határoztak meg. E hét végén már mindenhol működőképes lesz az új fűtésrendszer. Jövő hétre pedig melegvíz is lehet.
Bővebben...
Pályázatot hirdetett a polgármesteri hivatal fiatal művészek számára
2009. október 30. péntek 14:11
Fiatal művészek számára hirdetett pályázatot a polgármesteri hivatal. Olyan alkotásokat várnak, mely Gyergyószentmiklós valamely jellegzetes terét, épületét mutatja be. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül.
Bővebben...
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Találatok 1771 - 1800 / 1826