2018. november 16., péntek - Ödön
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
A város dönthet a korház régi épületeinek sorsáról
2009. október 23. péntek 07:28
A város használhatja ezután azokat az épületeket, melyek régebben az egészségügyi minisztérium használatában voltak. A régi nagykorház, a volt tüdőkorház és a régi szülészet épületei visszakerültek a városhoz, hamarosan új funkciót kapnak.
Bővebben...
VIII. Romániai Kisebbségi Színházak Kollokviuma: A nagyszabású rendezvény műsorrendje
2009. október 05. hétfő 08:35
A Figura Stúdió Színház 2009. október 3-11. között szervezi a VIII. Romániai Kisebbségi Színházak Kollokviumát Gyergyószentmiklóson. Célja egy olyan seregszemle, ahol felmérhető a hazai kisebbségi színjátszás helyzete, színvonala, valamint az igényes szórakoztatás, a régió színházkedvelő közönségének széleskörû kiszolgálása. A 9 napos fesztiválon 15 társulat képviselteti magát.
Bővebben...
Még az idén beköltözhetnek a szociális lakásokba
2009. szeptember 08. kedd 14:44
Három szinten negyvenkét lakást a szociális tömbházban, nyolcvanhat kérést bíráltak el az illetékesek. A negyvenkét lakásból harminchatot olyan igénylők kapnak meg – tudtuk meg a szociális iroda egyik munkatárástól, akiket az államosítást követően visszaszolgáltatott ingatlanból lakoltattak ki, a fennmaradó hat lakásba azon családok költözhetnek, amelyeket a szociális iroda javasol, például otthonokban nevelkedettek, vagy beteg gyereket nevelnek. Minden esetben olyanoknak, akiknek nincs lakásuk, nincs tulajdonukban, nem bérelnek.
Bővebben...
Végrehajtók mennek a meleg áráért
2009. augusztus 24. hétfő 08:58
Korábban nem tapasztalt újdonságokat ígér a közelgő fűtésidény a gyergyóiaknak. Behajtó cég fogja a fűtés- és melegvíz-számlák értékét begyűjteni a fogyasztóktól, a behajtás díját a lakók fizetik meg. Aki pedig nem szereltet hőszabályzót, súlyos árat fizet a befektető által szolgáltatott 24 órás fűtésért.
Bővebben...
Neamţnak ír ki büntetést Gyergyó
2009. augusztus 24. hétfő 08:53
Gyergyószentmiklósnak igenis szívügye a határkérdés megoldása. Nem lesz szükség arra, hogy intézkedés elmaradása miatt Gyergyót büntesse a megyei tanács. Büntetés lesz, de azt a város rója ki a neamţiakra illegális építkezés miatt – szögezte le Mezei János polgármester.
Bővebben...
Közös megoldás kell a határvitára
2009. augusztus 18. kedd 08:51
„Közös fellépéssel kell megoldanunk a határvitát, hiszen a Békás-szorosban húzódó Hargita-Neamţ határ megyehatár is, nemcsak Gyergyószentmiklós közigazgatási területének határa” – jelentette ki a Krónika kérdésére Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere.
Bővebben...
Megoldódik a fűtésprobléma Gyergyószentmiklóson?
2009. augusztus 18. kedd 08:49
Versenytárgyalás nélkül, a magyarországi törzstőkéjű, de Gyergyószentmiklóson bejegyzett Thermoenergy Kft. részvényei 80 százalékának megvásárlásával szerezte meg a szintén magyarországi Regionális Fejlesztési Vállalat (RFV) Nyrt. a gyergyószentmiklósi távhőszolgáltatás és fűtéshálózat korszerűsítésének jogát. Ezt megelőzően a Hargita megyei város fűtéshálózatának korszerűsítése többször terítékre került a helyi tanács ülésein, a lehetséges változatok között szerepelt a Pál Árpád képviselő által javasolt, pályázati úton, kormánypénzből történő rehabilitációs program is.
Bővebben...
I. Kokojza Fesztivál - 2009. augusztus 15-16.
2009. augusztus 07. péntek 10:12
2009 augusztus 15-16-án kerül megrendezésre az 1. Kokojza Fesztivál a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal szervezésében.
Mindenkit szeretettel várunk a helyszínen: a gyergyószentmiklósi focipályán! A BELÉPÉS DÍJTALAN!
Bővebben...
A polgármester válasza Pál Árpádnak
2009. július 15. szerda 15:37
Pál Árpád képviselõ úrnak
helyben

Tisztelt képviselõ úr, kedves Árpád!
Leveledet, amiben azt kéred, hogy a városi képviselõtestület adjon neked megbízást, hogy a városi fûtésrendszer felújításának az ügyében eljárhass, megkaptam. Mint jól tudod, ez a kérdés számomra is kiemelt fontossággal bír, nem véletlen kértelek fel tavaly nyáron arra, hogy személyes tanácsadómként kizárólag ezzel foglalkozz.

Bővebben...
Pál Árpád levele az önkormányzathoz
2009. július 15. szerda 15:35

Gyergyószentmiklós Megyejogú Város Önkormányzatához

                                                      

Mezei János Polgármester Úr figyelmébe

  

Tisztelt Polgármester Úr!

 

A közösségünkért vállalt felelősség kötelez, hogy döntéseink következménye ne csak pillanatnyi megoldásokat eredményezzen, hanem hosszútávon biztosítsa számukra a kiszámítható biztonságos jövőt.

Ez a szándék és „semmi más” késztet határozott cselekvésre.


Bővebben...
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő > Utolsó >>

Találatok 1771 - 1800 / 1815