2018. december 10., hétfő - Judit
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
"Inkább legyél egy élő nyuszi, mint egy döglött oroszlán"
2011. október 11. kedd 07:15
Hétfőn került sor A kábítószer itt van testközelben nevet viselő drogprevenciós előadássorozat Hargita megyei rendezvényének gyergyószentmiklósi állomására, melynek keretében Kurdics Mihály nyugdíjas rendőr alezredes két előadást tartott a diákok, és egyet a szülők, tanárok számára. Sokkoló képekkel, humorral hívta fel a fiatalok figyelmét a drog hátulütőire, a munkája során tapasztalt lehetséges következményeire.
Bővebben...
A gyergyóiakban is van X-Faktor
2011. október 07. péntek 07:15
Ezt bizonyította az X-Faktor tehetségkutató showműsor színpadán feltűnő két 21 éves srác, a borzonti Baricz Gergő és a gyergyószentmiklósi Bagossy Norbert. Kalandos stoppolással értek a tehetségkutatóra, ahol mindkettő megkapta a négyes mentorcsapat „igenjét”. A két ifjú tehetséget interneten faggattuk a műsorral kapcsolatos élményeikről.
Bővebben...
Termésekből dekoratívat
2011. október 06. csütörtök 07:09
Első alkalommal szervezi meg a gyergyószentmiklósi önkormányzat a Gazdanap és Őszi Vásár rendezvényt, október 22-én a városi piac területén és környékén. A program keretében szakmai előadásokra, állatkiállításra, vásárra, valamint helyi termékek kiállítására is sor kerül. Az alkalomból a Pro Terra Alapítvány és Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város – a Gyergyószentmiklósi Tanulók Házával partnerségben – Termésekből dekoratívat címmel kreatív pályázatot hirdet gyerekek számára.
Bővebben...
Láthatatlan színház, egy érzékenyebb valóság
2011. október 05. szerda 07:28
Szakmai és műfaj-bemutató előadást szervez október 7-8-án a BBTE Szociális Munka Tanszéke és a gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület, a debreceni Jelenlét Műhely Egyesülettel partnerségben. A rendezvény során egy új alternatív színházi kezdeményezést, a Láthatatlan Színház sajátosságait mutatják be. A műfaj lényege, hogy a nézők bekötött szemmel, a színészek vezetésével a többi érzékszervükre hagyatkozva vesznek részt az előadáson. Debreceni szakemberek tartják majd a műhely-előadásokat, ahol a résztvevők száma korlátozott.
Bővebben...
Kiértékelték a környezetszépítő versenyt
2011. október 05. szerda 07:26
Az idén tavasszal hirdetett környezetszépítő versenybe való benevezések számával igen, a lakossági összefogással nincs megelégedve Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalának a verseny értékelésével megbízott bizottsága. Az elbírálás eredményeit kedden ismertették a sajtóval.
Bővebben...
Tanévnyitó a gyergyószentmiklósi egyetemen
2011. október 04. kedd 13:03
Tizenötödik tanévnyitó ünnepségét tartotta héftőn a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata, ezzel kezdetét vette a 2011/2012-es egyetemi tanév.
Bővebben...
Pénteken rajtol a színházi kollokvium
2011. október 03. hétfő 13:29
Elkezdődik péntek délután a jövő vasárnapig tartó színházi kavalkád, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház szervezésében következik a Nemzetiségi Színházi Kollokvium kilencedik kiadása. A fesztivál idei újítása, hogy magyarországi kisebbségi színházakat is vendégül lát, így jelen lesz a Szarvasi Szlovák Színház, illetve a budapesti Cinka Panna Cigány Színház is.
Bővebben...
Lovakat loptak a mellékgazdaságból
2011. október 03. hétfő 13:26
Nem mindennapi esemény történt október elsején reggel a gyergyószentmiklósi önkormányzat mellékgazdaságának területén. Annak a négy lónak, amelyek Gyergyóújfaluból kerültek a mellékgazdasághoz, szombaton nem sokkal 9 óra után már csak a hűlt helye volt.
Bővebben...
Bántalmazott anyák gyerekeikkel is kérhetnek menedéket
2011. október 03. hétfő 13:15
Egy nagyobb beruházást végeztek a gyergyószentmiklósi hajléktalanszálló épületén. A működtető Ora International segélyszervezet pályázat révén bővítette ki az otthont, októbertől már a létrehozott tizenkét kétágyas szobában kaphatnak menedéket a bántalmazott anyák gyerekeikkel.
Bővebben...
Figyelje Ön is a helyes irányt!
2011. szeptember 30. péntek 11:58
Bővebben...
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

Találatok 1111 - 1140 / 1818