2019. február 21., csütörtök - Eleonóra
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Helyi hírek
Razziára panasz a romasoron - A téglagyáriak összetartanak
2011. október 15. szombat 09:41
Nincs béke, és amíg nem lesz megoldás, egyetértés, nem is számíthatunk arra, hogy megszűnnek a konfliktusok. A nyár folyamán nemegyszer írtunk arról, hogy „idegen lovak” legeltek a gazda kertjében, a vetésben. Nem egyszer arról is írtunk, hogy behajtották a lovakat, s a tulajdonos kiváltotta, majd újra kiváltotta, mert újra tilosban legelészett. Volt konfliktus elég, nemcsak a nyáron, hanem már évekkel ezelőtt is. A téglagyárnál lakók külön világ, a maguk törvényeivel, mondogatják a gyergyóiak.
Bővebben...
Ingyenes ivartalanítási akció Gyergyószéken
2011. október 14. péntek 07:10
A Füles Állatvédő Egyesület második alkalommal szervez ingyenes ivartalanítást október 14–19. között a németországi Bruno Pet Szervezet két állatsebésze segítségével. A műtéteket előzetes bejelentkezés alapján végzik.
Bővebben...
Stílusharc a salamonos gólyabálon
2011. október 14. péntek 07:08
Idén is várható a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium legújabb diákjainak próbatétele, gólyabál keretében, melynek címe Style and Go!yabál. A stílusok párbajára október 14-én, pénteken este fél héttől kerül sor a gyergyószentmiklósi Művelődési Ház színháztermében. Utána 21 órai kezdettel az Open Stage Lájkodalom című előadását tekinthetik meg az érdeklődők.
Bővebben...
Gyermekek a tűzoltóautók kormányánál
2011. október 13. csütörtök 07:11
Gyerekek ülhettek a tűzoltóautók kormányához, ismerkedhettek az oltásban, illetve a műszaki mentésben használatos felszerelésekkel a gyergyószentmiklósi tűzoltóságon. A kivételes helyzetre a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapján tartott tűzoltósági nyílt nap keretében adódott lehetőség.
Bővebben...
"Aknamező" az útkereszteződésben
2011. október 13. csütörtök 07:09
Alakul a gyergyószentmiklósi Szent István tér új közlekedési csomópontjának arculata. A körforgalom kiépítése során azonban naponta meglepetésekre bukkannak a föld alatt az építők. Nem történelmi emlékekről, csak az elmúlt évtizedek közművesítéseinek nyomairól van szó. Legtöbb esetben csak akkor szereznek róluk tudomást, amikor a munkagép megmozdítja fölöttük a talajt.
Bővebben...
Fesztivállal töltött szárhegyi káposzta
2011. október 13. csütörtök 07:07
Idén is fesztivál keretében népszerűsítik az amúgy kitűnő minőségéről híres szárhegyi káposztát. A termény, a belőle készíthető étkek, a begyűjtéséhez, értékesítéséhez fűződő helyi népszokások jelentik a hétvégén rendezendő Káposzta Fesztivál középpontját. A rendezvény a hagyományos termékek megyei vásárának is helyet ad.
Bővebben...
Erdély Hangja 2011: adj hangot tehetségednek!
2011. október 13. csütörtök 07:06
Felfedezésre vár Erdély legtehetségesebb énekese ebben az évben is. A tavaly indult tehetségkutató verseny népszerűsége, a több száz jelentkező bizonyítja, hogy Erdélyben nincs hiány a tehetségekben. A verseny célja, hogy felfedezze, majd felkarolja a helyi tehetségeket, segítsen a szakmai érvényesülésükben. A jelentkezés már elkezdődött, és egészen november hatodikáig tart.
Bővebben...
Átadták a felújított Kós Károly iskolát
2011. október 12. szerda 07:45
Befejeződött a gyergyószentmiklósi Kós Károly Általános Iskola felújítása; a munkálatok hivatalos átadására kedden ünnepélyes keretek között került sor a város elöljáróinak, a tanügyi szaktárca képviselőjének, más világi és egyházi elöljáróknak, a tanintézmények igazgatóinak, valamint a felújítási munkálatokat koordináló szakemberek jelenlétében.
Bővebben...
Szerdától kérhető a fűtéstámogatás Gyergyóban
2011. október 12. szerda 07:39
Más városok lakóihoz képest megkésve, de október 12-től igényelhetik a fűtéstámogatást a gyergyószentmiklósiak is. Az elmúlt tél óta számos módosítást vezetett be a Boc-kormány a támogatást illetően. Az egyik leglényegesebb, hogy az eddiginél nagyobb jövedelemmel rendelkezők is kérhetik a fűtéspótlékot, „fapénzt”. A támogatás öt hónapra, november–március időszakra érvényes.
Bővebben...
Gyergyóban a legnagyobb a porszennyezés
2011. október 12. szerda 07:31
Hargita megye szintjén jelen pillanatban Gyergyószentmiklóson a legrosszabb a helyzet porszennyezés szempontjából – derül ki a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség 2010-ben készített méréseinek összesítéséből. A mérések eredményeit, a megfogalmazott javaslatokat a városi tanács október 10-i ülésen ismertette Olti Károly, az ügynökség monitoring osztályának vezetője.
Bővebben...
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

Találatok 1111 - 1140 / 1829