2020. január 28., kedd - Károly, Karola
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
A mi környezetünk, a mi jövőnk Nyomtatás E-mail
2015. december 03. csütörtök 15:07


Az "A mi környezetünk, a mi jövőnk" projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért” program keretében


2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedésRészvétel: a projekt lehetővé tette a találkozókat 267 állampolgár részvételével, akik közül 178 Cegléd város (Magyarország), 3 Sepsiszentgyörgy város (Románia), 21 Gyergyószentmiklós város (Románia), 4 Szentegyháza város (Románia), 52 Székelyudvarhely város (Románia), 5 Mühldorf am Inn város (Németország), 4 Plauen város (Németország) lakosai.


Helyszín/Dátumok: a találkozó helyszíne Cegléd város (Magyarország) volt, 2015. szeptember 24. és 2015. szeptember 27. között


Részletes leírás:


2015. szeptember 24. – Testvérvárosi vendégek érkezése


2015. szeptember 24 – 2015. október 16-ig - Kiállítás

Helyszín: Cegléd, Városháza

Kiállítás a testvérvárosi közösség gyermekeinek képzőművészeti alkotásaiból, természet és környezetvédelem témájában, amelyet a testvérvárosi közösség és a ceglédi lakosság is ingyenesen megtekinthetett. A legjobb alkotások díjazásban részesültek.


2015. szeptember 25. - Projektbemutató

Helyszín: Cegléd, Különböző helyszínek

A környezettudatos városépítés jegyében a vendéglátó Cegléd önkormányzata a projekthelyszíneken bemutatta fenntarthatóságot szolgáló projektjeit: az energiatakarékos városi LED közvilágítást, a társasházi LED programot, a megújuló energiaforrásokat használó újonnan épült bölcsődét és a szociális szolgáltató központot.


2015. szeptember 25. - Workshop

Helyszín: Cegléd, Városháza

A környezettudatos urbanisztikai tapasztalatok megosztását célzó workshopon minden résztvevő település egy sikeres saját fejlesztését vagy egy helyi ügy megoldását mutatta be, annak érdekében, hogy a jó gyakorlatok minél könnyebben elterjedhessenek a testvérvárosi közösségen belül.


2015. szeptember 26. - Iskolai ismeretterjesztés

Helyszín: Cegléd, Gerje part

Kirándulás a Gerje ceglédi partjához, ahol a főként 6-12 éves gyermekek szakember segítségével megismerhették a környék természetes élővilágát, védett természeti értékeit.


2015. szeptember 26. - Tanulmányút

Helyszín: Újszilvás

Az Európai Falumegújítási Díj magyarországi nyertese, a Cegléd szomszédjában található Újszilvás meglátogatása, ahol a fenntartható energiatermelés kiemelkedő szintet ért el. Itt került sor a naperőmű és az önkormányzati intézményeket fűtő geotermális projekt bemutatására és helyszíni meglátogatására.


2015. szeptember 27. – Testvérvárosi vendégek hazautazása


  Kapcsolódó dokumentumok:
DOC

info_template_hu.doc