Today: 22. september 2019., Sunday
Gyergyószentmiklós címere
English
Home Page arrow Local news arrow Valami csak megmozdult - 33 kilométer vízvezetéket, 16 kilométer csatornát fektetnek le -
Main Menu
Időjárás
Local news
Website Suggestions


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Valami csak megmozdult - 33 kilométer vízvezetéket, 16 kilométer csatornát fektetnek le - Print E-mail
csütörtök, 28 július 2011
Kedvező döntés született, már csak a kormányhatározatra várnak. A vízcsatornázási munkálatokkal kapcsolatban Mezei János sajtótájékoztató keretén belül elmondta, hogy most már csak a kormányhatározatra várnak, hiszen a minisztériumok közötti ülésen, július 13-án, szerdán kedvező döntés született. – A kormányhatározatra két-három hét múlva számíthatunk. A várost uniós szabványoknak megfelelő vízház fogja ellátni ivóvízzel, ha az infrastruktúra felújítódik. A mintegy 35 millió lejes beruházásból az önrész 22 százalék, melyet banki kölcsönből oldott meg az önkormányzat még 2009-ben, a Carpatica Banktól 7,1 százalékos kamattal. Ez a kamat csupán a már felhasznált pénzalapra vonatkozik. A munkálatok már rég szükségesek, hiszen csökkenteni tudják a hatvanszázalékos veszteséget, és a vízügyesek sem bírságolhatnak majd a Maros szennyezése miatt – fogalmazott.
A gyilkostói csatornázással kapcsolatosan megtudtuk, hogy a hálózat nagy részét lefektették, és intenzíven dolgoznak a tervezővel az egyeztetésen, amit a derítőállomás elkészítése követ majd. A nemrég megszavazott vízáremeléssel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy a közüzem kérésére történt, és az emelés csupán a veszteség fedezésére elegendő, fejlesztésre semmiképpen nem. Országos szinten még így is a második legolcsóbb vizet használjuk – fűzte hozzá. A közeljövőben nem kell számítani vízáremelésre. A beruházás végeztével újraszámolják a vízdíjat, ami ha csökkenést nem is, de remélhetően növekedést sem von maga után – fejtette ki a polgármester.

Bajna Gyöngyi