Today: 21. january 2020., Tuesday
Gyergyószentmiklós címere
English
Home Page arrow Local news arrow Újra árvíz Felszegben
Main Menu
Időjárás
Local news
Website Suggestions


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Újra árvíz Felszegben Print E-mail
hétfő, 20 június 2011
Pünkösd vasárnapján délután felhőszakadás okozott árvizet a város felszegi részében. Immár nem először lépet ki medréből a Csiszér utcában lévő patak. Ezt a részt immár sokadszorra öntötte el a víz. Mindannyiszor a mellékgazdaság alkalmazottai vonultak ki, engedtek utat a nagy mennyíségű víznek, remélve, immár nem önt ki az amúgy alig csordogáló kis patak. A tavasz folyamán is dolgoztak a meder tisztításán, mélyítésén. A nagy vízmennyiséggel sodródott hordalék több helyen is megakadályozta, hogy a hidak alatt átfolyjon a víz, így elöntötte a Csiszér, Ady Endre, Tölgyfa utcákat. Pincéket, udvarokat, veteményest árasztott el a víz.
A mellékgazdaság munkatársai célgéppel dolgoztak, a hidakat szedték fel, hogy azok ne akadályozzák a víz lefolyását. Tóth Károly, a mellékgazdaság vezetője elmondta, az emberek többsége nem tiltakozik a bejárati hidak eltávolítása ellen, köszönték, hogy segítenek, de olyan is akadt, aki „melegebb éghajlatra” küldte a segítőket. Az áradásért az önkormányzatot okolták, szerintük egységesen kellett volna nagyobb méretűre cseréljék a hidak alatti betongyűrűket.
A mellékgazdaság alkalmazottjai, a szociális munkásokkal közösen, hétfőn is dolgoztak, a patakmedret tisztították az iszaptól, sártól, hogy a további esőzések gondot ne okozzanak.

Baricz-Tamás Imola