Today: 22. march 2019., Friday
Gyergyószentmiklós címere
English
Home Page arrow Local news arrow Sikeres volt a világtalálkozó, a Csárdásrekord
Main Menu
Időjárás
Local news
Website Suggestions


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Sikeres volt a világtalálkozó, a Csárdásrekord Print E-mail
péntek, 10 augusztus 2012
Az önkormányzat elérte titkolt és nem titkolt célját a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozója rendezvénnyel – közölte sajtótájékoztatón Csibi Márti sajtóreferens.
Közösségépítő jellegű volt a rendezvénysorozat, amihez nagyban hozzájárult a Csárdásrekord, hiszen szombaton délben a nézelődőkkel együtt ötezer ember volt a város főterén, és jól érezte magát. Ugyan még nem készült el a statisztika, de az biztos, hogy 2350-en regisztráltak a Csárdásrekordra, és 35 lelkes szervező mozgatta az utóbbi évek legnagyobb rendezvénysorozatát. Az önkéntesek, szervezők, vállalkozók, lakosság szerepvállalása is nagyban hozzájárult a sikerhez – fogalmazott. Kitért arra is, hogy bebizonyosodott, igény van arra, hogy az emberek találkozzanak, együtt legyenek, és arra is, hogy nyáron legyenek rendezvények. A siker láttán, a visszajelzések tükrében az is megfogalmazódott e rendezvény megálmodóiban, hogy jövőre Szent Anna-nap körül bizonyosan szerveznek, szintén közösségerősítő céllal, rendezvényeket. Pál Levente, a művelődési központ igazgatója arról szólt, hogy a szervezőcsapatot az ifitékások, az önkormányzat és a művelődési központ alkotta. Azt is elmondta, hogy lévén, hogy megfogalmazódott az igény, lehet rendelni csárdásrekordos és világtalálkozós pólókat, bögréket 20–20 lejért, valamint DVD is készül, ami szintén 20 lej lesz. A világvándor honlapján a blogra is felkerülnek a Csárdásrekordról készített képsorok. Kérdésünkre tisztázták a szervezők, hogy interneten a www.vilagvandor.ro-n közvetítették élőben a csárdásrekordot.

Idén utoljára elektronikus-hulladékgyűjtés
A gyergyószentmiklósiak augusztus 4-én szabadulhatnak meg az elektronikus hulladéktól, hiszen a RoRec Egyesület és a polgármesteri hivatal közös szervezésében e napon gyűjtik össze a hulladék háztartási gépeket. A Kós Károly iskolánál, a Batthyány Ignác kollégiumnál valamint a Virág negyedi parknál alakítanak ki gyűjtőpontokat. 10 és 17 óra között szállíthatják ide a lakók a hulladékot. Amennyiben nincs lehetőség a szállításra, a 0755/216.684-es telefonszámot hívják, és az akció szervezői megoldják a szállítást. Tombolahúzás is lesz, akárcsak tavaly, mely során 5 mixert, ugyanannyi fúrógépet és 5 kávéfőzőt sorsolnak ki. Amint sajtótájékoztatón Mezei Dénes Emőke referens elmondta, idén ez az utolsó elektronikai-hulladékgyűjtő akció a városban.

Még lehet jelentkezni
Augusztus 6-ig nyújthatják be a jelentkezők a Tarisznyás Márton Múzeum illetve a Figura Stúdió Színház menedzseri munkakörére a pályázataikat: A Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár menedzseri állására is lehet pályázni augusztus 13-ig. A pályázatok leadását szóbeli vizsga követi. Részletes információért jelentkezni lehet: Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala – Személyzeti Osztály (tel.: 0266/ 364. 494). A pályázathoz szükséges tudnivaló a http://www.gyergyoszentmiklos.ro honlapon olvasható. Amint sajtótájékoztatón elmondták, a színház esetében két személy, a múzeum menedzseri állására egy személy jelezte pályázási szándékát. A könyvtár vezetői székéért többen is érdeklődtek. Mindhárom esetben bizottság dönti el, hogy ki kerül az intézmények élére.

Kedves-Tamás Gyopár