Today: 21. january 2020., Tuesday
Gyergyószentmiklós címere
English
Home Page arrow Local news arrow Bemutatkozott az RFV új igazgatója
Main Menu
Időjárás
Local news
Website Suggestions


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Bemutatkozott az RFV új igazgatója Print E-mail
szombat, 25 június 2011
Dácz Gábor váltotta Luczay Pétert az RFV CDR gyergyószentmiklósi kirendeltségének élén. A személycsere bizonyos szinten összevonást is jelent a cég marosvásárhelyi és gyergyószentmiklósi vállalatai között. Az új igazgató ezután egyszerre irányítja a két város távhőhálózatának működését. Luczay Péter a gyergyószentmiklósi távhőrendszer felújítására, átalakítására kapott megbízatást. Ez a folyamat befejeződött, így a korábbi igazgató az RFV magyarországi anyavállalatánál folytatja tevékenységét – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. Most egy másik hasonlóan fontos szerepet kell betöltenie az új vezetésnek, azaz a rendszer működtetése az új feladat, oly módon, hogy ez a fogyasztók és a szolgáltató érdekeinek is megelégedésére szolgáljon – vázolta az új igazgató, Dácz Gábor.
Dácz hozzátette, az elmúlt években kiépített rendszer technikai adottságai az ország legmodernebb és leghatékonyabb távhőhálózatává teszik a gyergyószentmiklósit, amit most már „csak” üzemeltetni kell. Az új feladatnak megfelelően átszervezték az RFV romániai vállalatainak menedzsmentjét, ami azt jelenti, hogy Marosvásárhely és Gyergyószentmiklós távhőszolgáltatása azonos vezetés alatt működik ezután. Gyakorlatilag a vezető és egy szakembercsoport ingázni fog a két város között. Dácz egyébként elmondta, nem az első alkalom, hogy Gyergyóban vállal munkát, korábban évekig az Apicom vezérigazgatói tisztségét is betöltötte.

Egyeztettek, kezdődhet az aszfaltozás
A távhőrendszer átalakítása befejeződött, és mégsem. A felásott gyergyószentmiklósi utak helyreállítása még várat magára. Dácz Gábor szerint már nem sokáig. A polgármesteri hivatallal folytatott egyeztetések során arra a döntésre jutottak, hogy nem csak a vezetékek nyomvonalán állítják helyre az utakat, hanem egész utcákat egyszerre fognak felújítani – közösen az önkormányzattal. A munkát így a hivatali aszfaltozáshoz kell igazítani. Jelenleg úgy tűnik, a polgármesteri hivatalnál is véglegesítették a munkálatok kilicitálását. Dácz Gábor szerint jövő héten el is kezdődhet az aszfaltozás.

Közelednek a szerződéskötések
A sajtótájékoztatón elhangzott, most már hamarosan sor kerül a fogyasztói szerződések megkötésére. Ennek érdekében tájékoztató kampányt szervez az RFV. Mivel a városban alig néhány tulajdonosi társulás (lakószövetség) létezik, így minden egyes lakástulajdonossal egyenként kell szerződést kössön a szolgáltató.

Gergely Imre