Today: 13. 2019., Friday
Gyergyszentmikls cmere
English
Home Page
Main Menu
Idjrs
Local news
Website Suggestions


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Add Event
Add Event
Monthly View
Monthly View
Flat View
Flat View
Weekly View
Weekly View
Daily View
Daily View
Categories
Categories
Search
Search

Event: 'Szomor Vasrnap - Az vad Els Brletes Eladsa A Figurnl'

Sznhz
Date: Friday, November 20, 2009 At 19:00
Duration: All Day

Gyergyószentmiklósi vendégszereplésre készül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Müller Péter - Seress Rezs SZOMORÚ VASÁRNAP cím kamaramusicalje a Mveldési Központ nagytermében kerül közönség elé 2009. november 19-én, csütörtökön 16.00 órakor (Salamon Ern bérlet) és 20-án, pénteken 19.00 órakor (Ferenczy István bérlet).

 

graphic1.jpg

Seress Rezs – a fütyörészve komponáló zenei zseni – szerepében Kárp György színmvészt láthatjuk viszont, Pest egyik legszebbnek mondott asszonya, azaz Helén szerepében Berekméri Katalin lép közönség elé, míg a több személyt is alakító Pincért Bokor Barna játssza.

Az eladás rendezje: Kincses Elemér, díszlet- és jelmeztervez: Labancz Klára, zenei munkatárs: Csíky Csaba, koreográfus: Szke István, zenei tanácsadó: Orosz Szabó Edit. A zenekar tagjai: Makkai István, Ráduly Zsófia és Vilhelem András.

A Csak átutazó vagyok… cím dal szövegírója: Horváth Jen. Dramaturg: Vinkó József. Az eladás az UMPA Ügynökség engedélyével jött létre.

A premier után Nagy Miklós Kund, a Marosvásárhelyen megjelen Népújság hasábjain így méltatta a produkciót: A Szomorú vasárnap hírneve nálunk is felpiszkálta a színházba járók kíváncsiságát, a nagyérdem már régóta várta a beharangozott kamaramusicalt. Találkozni kívánt a világsikert elért, mégis szegényen, elfeledetten távozott zeneszerzvel, Seress Rezsvel és filmbe ill történetével, újra hallani akarta ma is közkedvelt, andalító, sírva vigadást kínáló dalait, nótáit, slágereit. Garanciát látott a rendkívül népszer társszerz, a szeretet írómestere, Müller Péter szövegében, a rendez Kincses Elemér színpadi érzékenységében, alázatában és mvi modernesedést, erltetett ötleteket mellz, hivalkodásmentes légkörteremt képességében, a három színész tehetségében, magával ragadó játékkedvében, erteljes egyéniségében, empátiájában. És így tovább, bízott az egész együttesben. (…) Örömmel nevettetnek, vigasztalón búsítanak mindhárman, hitelesen állítva elénk alakjaikat, feledtetve azt is, hogy olykor a hangi, énektechnikai adottságaikat meghaladja a seressi muzsika. Ebben a Csíky Csaba vezette ifjú, de kiváló zenekar is nagyban segíti ket.”


Az eladásra a jegyek ára 10 lej, nyugdíjasoknak és diákoknak 7.5 lej. Ugyanakkor még vásárolhatók színházi bérletek is, amelyek 4 eladásra érvényesek (Müller Péter – Seress Rezs Szomorú vasárnap, Shakespeare Minden jó, ha vége jó, Tamási Áron Ábel, Carlo Goldoni A hazug). A bérlet ára 25 lej, nyugdíjasoknak és diákoknak 15 lej. A jegyek és bérletek megválthatók a Figura Stúdió Színház titkárságán, munkanapokon 10.00 és 15.00 óra között.

FiguraSearch Calendar

Powered by