Today: 28. january 2020., Tuesday
Gyergyószentmiklós címere
English
Home Page arrow Our Town arrow Directions to Gheorgheni
Our Town
Our Town
Main Menu
Időjárás
Local news
Website Suggestions


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
A város megközelíthetősége Print E-mail
Gyergyószentmiklós, Gyergyószék "fővárosa" könnyen megközelíthető közúton is meg vasúton is.

Közúton két országút találkozásánál fekszik, a Marosvásárhely - Szászrégen - Brassó (12-es országút), és a Marosvásárhely - Parajd - Békás - Karácsonykő (13B-12C országutak) egyaránt fontosak voltak már évszázadokkal ezelőtt is.

Letölthető program:
Ingyenes útvonaltervező program egész Európára.
Sony route planer (42MB)
Budapest 600, Bukarest 350 kilométerre van városunktól, mindkét fõvárosba viszonylag jó, de nagyon forgalmas úton lehet eljutni. Ha megépül a Bors - Brassó, illetve a Marosvásárhely - Jászvásár autópálya, akkor Budapest, s azon keresztül Európa lényegesen gyorsabban lesz megközelíthető.

A saját gépkocsival nem rendelkezők több menetrendszerű autóbuszjárat közül válogathatnak.


Vasúton Gyergyószentmiklós a 400-as fővonal mellett helyezkedik el, félúton Marosvásárhely és Brassó között. A vasúti összeköttetés Budapest és Bukarest, valamint a román tengerpart felé is jó, több közvetlen járat halad át a városon ezek irányába. Budapest az évek óta közlekedő Corona, illetve a nemrég forgalomba állított Hargita gyorsvonatokkal érhető el, az első éjszaka, a másik nappal közlekedik.


A Román Államvasútak hivatalos menetendje a www.mersultrenurilorcfr.ro oldalon található. Ezen Gyergyószentmikós román neve (hibásan) Gheorghieni-ként szerepel.


Városunk légi úton is viszonylag könnyen elérhető, a legközelebbi nemzetközi repülőtér a marosvásárhelyi (kb. 130 kilométer), de a közeljövőben megnyílik a hasonló távolságra fekvő brassói is.