Today: 19. july 2019., Friday
Gyergyószentmiklós címere
English
Home Page arrow Business
Main Menu
Időjárás
Local news
Website Suggestions


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 Business
Láthatatlan színház, egy érzékenyebb valóság Print E-mail
szerda, 05 október 2011
Szakmai és műfaj-bemutató előadást szervez október 7-8-án a BBTE Szociális Munka Tanszéke és a gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület, a debreceni Jelenlét Műhely Egyesülettel partnerségben. A rendezvény során egy új alternatív színházi kezdeményezést, a Láthatatlan Színház sajátosságait mutatják be. A műfaj lényege, hogy a nézők bekötött szemmel, a színészek vezetésével a többi érzékszervükre hagyatkozva vesznek részt az előadáson. Debreceni szakemberek tartják majd a műhely-előadásokat, ahol a résztvevők száma korlátozott.
Read more...
Kiértékelték a környezetszépítő versenyt Print E-mail
szerda, 05 október 2011
Az idén tavasszal hirdetett környezetszépítő versenybe való benevezések számával igen, a lakossági összefogással nincs megelégedve Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalának a verseny értékelésével megbízott bizottsága. Az elbírálás eredményeit kedden ismertették a sajtóval.
Read more...
Tanévnyitó a gyergyószentmiklósi egyetemen Print E-mail
kedd, 04 október 2011
Tizenötödik tanévnyitó ünnepségét tartotta héftőn a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata, ezzel kezdetét vette a 2011/2012-es egyetemi tanév.
Read more...
Pénteken rajtol a színházi kollokvium Print E-mail
hétfő, 03 október 2011
Elkezdődik péntek délután a jövő vasárnapig tartó színházi kavalkád, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház szervezésében következik a Nemzetiségi Színházi Kollokvium kilencedik kiadása. A fesztivál idei újítása, hogy magyarországi kisebbségi színházakat is vendégül lát, így jelen lesz a Szarvasi Szlovák Színház, illetve a budapesti Cinka Panna Cigány Színház is.
Read more...
Lovakat loptak a mellékgazdaságból Print E-mail
hétfő, 03 október 2011
Nem mindennapi esemény történt október elsején reggel a gyergyószentmiklósi önkormányzat mellékgazdaságának területén. Annak a négy lónak, amelyek Gyergyóújfaluból kerültek a mellékgazdasághoz, szombaton nem sokkal 9 óra után már csak a hűlt helye volt.
Read more...
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Results 766 - 774 of 1461