Családi és sportnapok másodszorra

Családi Sportnapok másodszorra

2013. május 28. és június 2. között második alkalommal kerül megszervezésre a Családi és sportnapok rendezvénysorozat, amelynek küldetése nem csak népszerűsíteni a sportokat, hanem felhívni a lakosság figyelmét a mozgás fontosságára. Egy hét leforgása alatt számos alkalom kerül nem csak a sportolók, sportkedvelők számára, hanem a családok számára is, hogy kipróbálják magukat valamilyen tevékenységben.

A programsorozatot a tavalyi évhez hasonlóan a minden reggel fél nyolctól kezdődő reggeli torna fogja megnyitni, ahová a szervezők várnak minden mozogni vágyó lakost, hogy együtt, mozogva kezdjék a napot. Továbbá a nap során találkozhatunk a Critical mass elnevezésű tömeges kerékpáros felvonulással, majd a megnyitót követően közös bemelegítésre csalogatják elsősorban a versenyzőket, de nyugodtan csatlakozhat bárki. Ezen a napon, sem a szaladni vágyóknak, sem pedig a kutyusok nem fognak unatkozni, mert rájuk is gondoltak a szervezők, lesz tömeges szaladó verseny, és a tavaly városunkban először megszervezett Canicross – kutyás szaladó verseny is helyet kapott a programban.

Május 29. a szervezőktől a poénos sportok nevet kapta, ahol a nap attrakciójaként  a vizes lufi csata emelkedik ki. Aki pedig mindenképpen meg akarja úszni ezt a délutánt szárazon, kipróbálhatja a keleti eredetű sportok közül a Sumóban is magát, valamint szurkolhat azon diákoknak, akik meg akarják kaparintani tanintézményük számára a Legsportosabb Iskola címet. A családok összemérhetik erejüket és tudásukat a Nyílt Családi Teniszversenyen, Lábtenisz illetve a Családi Streetball Bajnokságok keretein belül.

Június 1-jén, szombaton 11 órától a gyerekeket várják színes programokkal a szervezők,  párhuzamosan a felnőtteknek sem lesz idejük unatkozni, mert gyalog- és kerékpártúrán vehetnek rész, melynek a célállomása a városunk szomszédságában található Súgó-barlang.

Vasárnap a kalandok napja. Első alkalommal kerül megszervezésre a Cross Kápolna terepfutó verseny, melyre bárki benevezhet. A Csíky-kertben ezalatt tájékozódási verseny, kalandpark és az Állatbarát Lovaskert várja az érdeklődőket. A délután csendjét a autók gumijának csitorgása fogja megtörni. Az autóvezetők számára nyílik lehetőség vezetői tapasztalataik bemutatására.

Reméljük idén is együtt tapasztaljuk meg a mozgás örömét! :)

Program leírások

Critical mass – Kerékpáros felvonulás  annak az elterjedt, városi kerékpáros felvonulásnak a neve, amit minden hónap utolsó péntekén tartanak meg világszerte közel 300 városban. 1992-ben, San Franciscóban volt először ilyen felvonulás, azzal a céllal, hogy megmutassák, mennyire barátságtalanok a városok a kerékpárosoknak. Valójában a Critical Mass nem egy közvetlen akció, hanem inkább egy városi kerékpártúra, amely során egy kihirdetett találkozóhelyen összegyűlnek a kerékpárosok és együtt eltekernek a város egyik pontjából a másikba.

Kerékpáros felvonulás célja a  közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítése,a varost érő forgalmi terhelés, szmog csökkentése. Felhivni a város vezetők figyelmét hogy ők is tegyenek ezért. A város kerékpárosbarátá való tétele.
Hozz magaddal:
Üzembiztos kerékpárt.
Csengőt mindenképp hogy végig csengethess :)
Az egész családot, mert lezárt úton biciklizünk.
Útközben:
Közlekedj szabályosan, fegyelmezetten.
Ne biciklizz a járdán.
Ne fogyassz alkoholt, vagy maradj otthon!
Figyelj a szervezőkre.
Politikamentes !

Gyülekezés Május 28. Hétfő 15:30 óra, a Szent Miklós szobor környékéről.

Tömeges futás  Mindenki, aki jelentkezik sorszámot fog kapni. A regisztrálás egy órával az indulás előtt lesz, helyszínen. Az útvonal 3,5 km hosszú, a város területén. Az út felénél lesz egy frissítő állomás, ahol vízhez juthatnak a résztvevők. Korhatár nélkül bárki futhat.

Canicross  A canicross egy kevésbé elterjedt sportág. Alapjában véve a szánhúzó kategóriába tartozik, mint versenyforma, hiszen a kutya itt is hámba van fogva és húz… a gazdit a derekánál fogva segíti a futásban. Ebben a formában megértem, hogy nem túl népszerű sport, hiszen ehhez futó sportembernek kell lennie a gazdinak is, de létezik ennek könnyebb formája is, méghozzá a gyaloglás, túrázás a kutyával egy “köldökzsinóron”.

A jelentkezés egy órával kezdés előtt, a helyszínen. Az útvonal 1,2 km hosszú, a Testvériésg sugárúton.

Részvételhez szükséges:  Csípõ/derék körüli öv , húzó szár (rugalmas póráz ha van), hám/nyakörv, Nagytestű kutyáknak kötelező a szájkosár! A szervezők  kérésre kutyát és gazdáját összekötő zsineget tudnak biztositani!

Sportszerbörze  Ha van olyan használt, jó állapotban levő sportszered vagy kiegészítőd,amit elcserélnél vagy eladnál, akkor szeretettel várunk a 16:00 órától! Cégek, valamint magánszemélyek is egyaránt jöhetnek.

Autós ügyességi bemutató

Részvételi feltételek: érvényes műszaki vizsga és B kategoriájú hajtási engedély

Jelentkezni a 0742.215.503-es telefonszámon.

Helyszín: Művelődési Ház előtti tér

Floorball A floorball a jégkoronghoz hasonló labdajáték. A játékot két csapat játssza. Minden csapat öt mezőnyjátékosból és egy kapusból áll. A mezőnyjátékosok, a hokiütőhöz hasonló, könnyű szerkezetű karbonszálas ütőkkel rendelkeznek. A kapusnak nincs ütője, sisakot, nagy méretű mell-, térd- illetve lábszárvédőket visel. A játékot egy műanyagból készült, kemény, lyukacsos labdával játsszák. A pályákat általában kézilabda pályán állítják föl. A kézilabda pálya alapvonalán végig 50 cm magasan palánk áll.

Aerobic maraton  50 perces időtartamú szakaszokra lesz osztva, 10 perces szünetekkel. Bármikor lehet csatlakozni. A regisztráció helyszínen, a bejáratnál.

Kenu Jelentkezni 3 fős csoportokkal. Előzetes jelentkezés a következő telefonszámon: 0752 616.819, május 31.-ig.